Una textura, dos colors

Una textura, dos colors
Una opció amb contrastos
Recepta que provoca una suau sensació a la boca
Una mossegada d'energia
La crema de cacauet, la gran protagonista
Tres capes molt vistoses
Una recepta fàcil i saborosa
Una proposta per pal·liar els efectes de la disfàgia a sòlids
Una proposta atractiva i completa que pot ajudar en situacions de poca gana
Preparació d’alta densitat nutricional per a incloure una gran quantitat d’energia i nutrients
Un àpat complet amb verdures, farinacis i aliments proteics en una mateixa elaboració
Pa, ous i formatge són bones opcions per a enriquir de forma calòrica
Com enriquir elaboracions tradicionals per aconseguir preparats amb alt valor energètic evitant els líquids
Una bona opció per mantenir les racions de fruita recomanades i aconseguir una major densitat calòrica
Recepta tova a base d’aliments proteics
Recepta d’elevat valor energètic amb la textura adequada si es presenta disfàgia a líquids
Una recepta que permet adaptar la textura dels aliments sòlids, ja siguin presentats com a fàcil masticació o en forma de puré en cas que empitjori la deglució
Incloure aliments proteics en una elaboració de fàcil masticació
Una recepta que permet adaptar les textures en funció del grau de dificultat a l’hora d’ingerir aliments sòlids
Aquesta recepta conté aliments a temperatura ambient per millorar-ne la tolerància durant les nàusees i vòmits
Les croquetes cuinades al forn són una alternativa més fàcil de digerir durant les nàusees i els vòmits
La textura de púding permet adaptar els aliments sòlids
Recepta que inclou aigua amb gas, habitualment és molt ben tolerada durant les nàusees i vòmits
El gingebre i el fonoll, aliments amb propietats per reduir les nàusees
Les textures toves, ben tolerades en cas de mucositis lleu
Els aliments freds i tous són recomanables si es tenen llagues a la boca
La textura mousse és una elaboració freda que minimitza les irritacions a la boca
L’hummus és un plat calòric i proteic amb una textura adequada per a qui tingui llagues a la boca
Aquesta recepta permet consumir ou amb facilitat, ja que el seu gust queda emmascarat per la resta d’ingredients
Els glaçons ajuden a refrescar la boca, estar hidratats i enmascarar el sabor metàl·lic de l’aigua
La pinya, un aliment àcid ideal en cas d'alteració del gust
El plats marinats ajuden a emmascarar els sabors quan el sentit del gust està alterat
Les carns magres com la del conill són de fàcil digestió
Les verdures que conté aquest timbal són riques en fibra
Una recepta rica en fibra gràcies als cereals integrals
Els llegums són aliments rics en fibra i proteïna
Una opció exòtica astringent amb l’arròs i la pastanaga
La pastanaga i la poma són aliments astringents
Peixos blancs i tubercles, indicats en cas de diarrea
L’arròs i el codonyat són aliments altament astringents
Tres capes molt vistoses
Una opció exòtica astringent amb l’arròs i la pastanaga
La pastanaga i la poma són aliments astringents
Peixos blancs i tubercles, indicats en cas de diarrea
L’arròs i el codonyat són aliments altament astringents
Una textura, dos colors
Com enriquir elaboracions tradicionals per aconseguir preparats amb alt valor energètic evitant els líquids
Una bona opció per mantenir les racions de fruita recomanades i aconseguir una major densitat calòrica
Recepta tova a base d’aliments proteics
Recepta d’elevat valor energètic amb la textura adequada si es presenta disfàgia a líquids
Una proposta per pal·liar els efectes de la disfàgia a sòlids
Una recepta que permet adaptar la textura dels aliments sòlids, ja siguin presentats com a fàcil masticació o en forma de puré en cas que empitjori la deglució
Incloure aliments proteics en una elaboració de fàcil masticació
Una recepta que permet adaptar les textures en funció del grau de dificultat a l’hora d’ingerir aliments sòlids
La textura de púding permet adaptar els aliments sòlids
Una opció amb contrastos
Aquesta recepta permet consumir ou amb facilitat, ja que el seu gust queda emmascarat per la resta d’ingredients
Els glaçons ajuden a refrescar la boca, estar hidratats i enmascarar el sabor metàl·lic de l’aigua
La pinya, un aliment àcid ideal en cas d'alteració del gust
El plats marinats ajuden a emmascarar els sabors quan el sentit del gust està alterat
Recepta que provoca una suau sensació a la boca
Les textures toves, ben tolerades en cas de mucositis lleu
Els aliments freds i tous són recomanables si es tenen llagues a la boca
La textura mousse és una elaboració freda que minimitza les irritacions a la boca
L’hummus és un plat calòric i proteic amb una textura adequada per a qui tingui llagues a la boca
Una mossegada d'energia
Aquesta recepta conté aliments a temperatura ambient per millorar-ne la tolerància durant les nàusees i vòmits
Les croquetes cuinades al forn són una alternativa més fàcil de digerir durant les nàusees i els vòmits
Recepta que inclou aigua amb gas, habitualment és molt ben tolerada durant les nàusees i vòmits
El gingebre i el fonoll, aliments amb propietats per reduir les nàusees
Una recepta fàcil i saborosa
Una proposta atractiva i completa que pot ajudar en situacions de poca gana
Preparació d’alta densitat nutricional per a incloure una gran quantitat d’energia i nutrients
Un àpat complet amb verdures, farinacis i aliments proteics en una mateixa elaboració
Pa, ous i formatge són bones opcions per a enriquir de forma calòrica
La crema de cacauet, la gran protagonista
Les carns magres com la del conill són de fàcil digestió
Les verdures que conté aquest timbal són riques en fibra
Una recepta rica en fibra gràcies als cereals integrals
Els llegums són aliments rics en fibra i proteïna