El consell del cuiner
“Perquè les mongetes quedin amb un verd intens, les posem en aigua amb glaçons just després de treure-les de l’aigua bullint”
Escolta la recepta
Podcast: Download
200 g de pasta integral | |
2 alvocats | |
180 g de mongeta verda | |
60 g de canonges | |
16 tomàquets cirerol | |
2 cs de llavors de lli | |
Una picada de panses, prunes, ametlles, dàtils i nous | |
Oli d’oliva verge extra | |
Vinagre | |
Sal |
1. | Per preparar la vinagreta cal que posem en remull dues cullerades soperes de llavors de lli durant almenys 1 hora perquè quedin hidratades i surti el mucílag, una substància gelatinosa que té propietats laxants. Quan les llavors de lli ja estiguin ben hidratades, fem una picada amb un parell de nous, un parell de prunes, un parell de dàtils, un grapat de panses i ametlles. Ho barregem tot molt bé amb sal, oli d’oliva verge extra i vinagre, i ho reservem fins al moment de menjar l’amanida. |
2. | Mentrestant, coem la mongeta verda durant uns 10 minuts, i la traslladem uns segons en aigua amb gel. |
3. | Coem la pasta integral durant 10 minuts, que quedi al dente. |
4. | A continuació, tallem l’alvocat a daus grossos. |
5. | Muntem l’amanida. Posem la pasta integral, les mongetes, els tomàquets cirerol, els canonges i l’alvocat. Empolsim amb la vinagreta. |
“Perquè les mongetes quedin amb un verd intens, les posem en aigua amb glaçons just després de treure-les de l’aigua bullint”
Podcast: Download