Ingredients per a 4 persones

4 cuixes de pollastre
2 cebes
2 tomàquets madurs
½ pinya
Oli d’oliva verge
1 branca de canyella
1 branca de farigola
Julivert
Sal
La pinya, un aliment àcid ideal en cas d'alteració del gust

Elaboració

1.Partim les cuixes a trossos. Les salem i les daurem en una paella amb un raig d’oli. Ho reservem.
2.Pelem la pinya i en triturem la meitat. Ho colem.
3.Tallem a trossos grossos l’altra meitat i la daurem a la paella on hem fregit el pollastre. Ho reservem.
4.Pelem la ceba i la tallem a la juliana. Ratllem el tomàquet.
5.A la mateixa paella, daurem la ceba a foc lent. Un cop cuita, hi afegim el tomàquet i ho deixem sofregir a poc a poc. Hi afegim un polsim de sal
6.Hi afegim la canyella i la farigola. Ho remenem.
7.Hi afegim el pollastre, els trossos de pinya i ho remullem amb el suc de la pinya.
8.Deixem que bulli lentament durant uns 10 minuts. Hi posem una mica d’aigua perquè ajudi a coure el pollastre i el resultat sigui un guisat sucós.
9.Ho posem al punt de sal i ho servim amb el julivert picat per damunt.

El consell de la cuinera

“El guisat ha de quedar sucós perquè ajudi a salivar. Si no es té temps de fer el sofregit, pot fer-se sense tomàquet, només amb la ceba, el suc de la pinya i l’aigua”

RECOMANACIONS DE DIETISTES-NUTRICIONISTES