INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

300 g de tallarines
12 xiitakes
15 g de cacauets picats
llima
coriandre
10 g de bolets secs
2 cebes
1 porro
3 cm de gingebre
1 pastanaga
1 anís estrellat
1 clau d'olor
1 fulla de llorer
Salsa de soja
Una opció amb contrastos

ELABORACIÓ

1.Tallem el porro, la pastanaga, la ceba i el gingebre. Daurem aquests dos últims ingredients. Prèviament hem hidratat els bolets.
2.Posem tots els ingredients, excepte la soja, en una olla amb aigua freda i bullim durant una hora. Hi afegim la salsa de soja i donem un repòs d’una hora més.
3.Coem els fideus segons les indicacions del fabricant. Reservem.
4.Saltegem els xiitakes tallats en làmines i els cacauets picats en una paella vigilant que no es cremin.
5.En un bol, disposem els fideus, els xiitakes, els cacauets i cobrim amb el brou. Hi afegim coriandre i llima ratllada per donar-li un punt àcid.

El consell del cuiner

“En cas de celiaquia, emprarem fideus d’arròs i canviarem la soja per tamari

RECOMANACIONS DE DIETISTES-NUTRICIONISTES