Ingredients per a 4 persones

75 g d’arròs
100 g de sucre
4 clares d’ou
800 ml de beguda de soja
2 fulls de gelatina
100 g de codonyat
Pela de llimona
1 branca de canyella
1 tros de gingebre fresc
L’arròs i el codonyat són aliments altament astringents

Elaboració

1.Posem a bullir la beguda de soja en una cassola i aboquem la pela de la llimona, la branca de canyella, el tros de gingebre fresc i el sucre. Ho bullim durant 2 minuts.
2.Afegim l’arròs i ho bullim durant 20 minuts més.
3.Quan estigui cuit apaguem el foc i traiem la pela de la llimona, el gingebre i la canyella.
4.Triturem l’arròs fins que aconseguim un puré fi i hi afegim les gelatines prèviament hidratades. Ho deixem refredar fins que s’espessi.
5.En un bol batem les clares d’ou a punt de neu.
6.Afegim les clares d’ou muntades a l’arròs amb la beguda de soja i ho barregem bé.
7.En un bol petit per servir posem trossets de codonyat i cobrim amb la mousse. Ho decorem amb més codonyat, canyella en pols i, opcionalment, amb una mica de menta.

El consell del cuiner

“Si es deixa reposar la mousse a la nevera durant un dia, es podrà desmotllar com un flam”

Recomanacions de dietistes-nutricionistes