Ingredients per a 4 persones

75 g de midó de blat de moro
75 g de farina d’arròs
1 sobre de llevat
80 g de sucre
50 ml de beguda d’arròs
1 poma
1 pastanaga grossa
2 ous
La pastanaga i la poma són aliments astringents

Elaboració

1.Separem les clares dels rovells. Tot seguit, aboquem en un bol els dos rovells i el sucre. Barregem molt bé amb una vareta fins que aconseguim una massa blanquinosa.
2.Aboquem la beguda d’arròs mentre seguim remenant. Quan estigui tot ben empastat és moment de posar el midó de blat de moro, la farina d’arròs i el sobre de llevat. I ho mesclem amb una espàtula fins que quedi una massa uniforme.
3.Incorporem la pastanaga i la poma ratllada. Remenem per integrar tots els ingredients.
4.En un altre bol, i amb l’ajuda de la vareta, batem les dues clares a punt de neu i les incorporem amb delicadesa a la massa. Barregem el mínim possible per no abaixar el volum i que ens quedi ben esponjós.
5.Posem la massa en un motlle. Perquè el pastís no se’ns enganxi i el puguem retirar amb facilitat, posem una mica d’oli i paper de forn. Coem la massa al forn a 180 graus durant 30 minuts.

El consell del cuiner

“També es pot servir en forma de magdalenes”

RECOMANACIONS DE DIETISTES-NUTRICIONISTES