Ingredients per a 4 persones

12 plaques de canelons
200 g de preparat de puré de vedella a la jardinera
30 g de farina
30 g de mantega
200 ml de llet
Formatge ratllat per fondre
Sal
Incloure aliments proteics en una elaboració de fàcil masticació

Elaboració

1.En un cassó prepararem una beixamel escalfant la mantega amb la farina. Ho coem durant uns 5 minuts a foc lent i hi incorporem la llet bullint removent amb les varetes. Afegim un pessic de sal.
2.Bullim les plaques dels canelons fins que quedin molt tendres, sumant un parell més de minuts a les indicacions d’ebullició del fabricant.
3.Les farcim amb el puré de vedella. En aquest cas es tracta d’un producte de textura modificada que es pot trobar a les farmàcies i que està nutricionalment preparat per a gent adulta. Ofereixen una textura molt homogènia.
4.Enrotllem les plaques.
5.Ho cobrim amb força salsa beixamel i espolvoregem amb el formatge.
6.Ho gratinem al forn 5 minuts a 180º. No pot quedar massa gratinat.
7.Si vol fer-se el puré de vedella a la jardinera cal coure i triturar: 200 g de vedella, 2 pastanagues, 2 patates, mitja ceba, mig porro petit, 1 tomàquet, oli d’oliva verge.

El consell de la cuinera

“N’hi ha prou amb un toc de forn per gratinar. S’ha d’evitar que quedin massa gratinats, ja que són canelons de fàcil masticació. S’han de desfer a la boca”

RECOMANACIONS DE DIETISTES-NUTRICIONISTES