El consell de la cuinera
“N’hi ha prou amb un toc de forn per gratinar. S’ha d’evitar que quedin massa gratinats, ja que són canelons de fàcil masticació. S’han de desfer a la boca”
Escolta la recepta
Podcast: Download
12 plaques de canelons | |
200 g de preparat de puré de vedella a la jardinera | |
30 g de farina | |
30 g de mantega | |
200 ml de llet | |
Formatge ratllat per fondre | |
Sal |
1. | En un cassó prepararem una beixamel escalfant la mantega amb la farina. Ho coem durant uns 5 minuts a foc lent i hi incorporem la llet bullint removent amb les varetes. Afegim un pessic de sal. |
2. | Bullim les plaques dels canelons fins que quedin molt tendres, sumant un parell més de minuts a les indicacions d’ebullició del fabricant. |
3. | Les farcim amb el puré de vedella. En aquest cas es tracta d’un producte de textura modificada que es pot trobar a les farmàcies i que està nutricionalment preparat per a gent adulta. Ofereixen una textura molt homogènia. |
4. | Enrotllem les plaques. |
5. | Ho cobrim amb força salsa beixamel i espolvoregem amb el formatge. |
6. | Ho gratinem al forn 5 minuts a 180º. No pot quedar massa gratinat. |
7. | Si vol fer-se el puré de vedella a la jardinera cal coure i triturar: 200 g de vedella, 2 pastanagues, 2 patates, mitja ceba, mig porro petit, 1 tomàquet, oli d’oliva verge. |
“N’hi ha prou amb un toc de forn per gratinar. S’ha d’evitar que quedin massa gratinats, ja que són canelons de fàcil masticació. S’han de desfer a la boca”
Podcast: Download