Ingredients per a 4 persones

1 quilo de carbassa
3 pastanagues
1 ceba
El suc d’una taronja
Gingebre fresc
Oli d’oliva verge
1 got d’aigua amb gas
Pebre
Sal
Recepta que inclou aigua amb gas, habitualment és molt ben tolerada durant les nàusees i vòmits

Elaboració

1.Pelem la carbassa i la tallem a trossos grans.
2.Pelem la ceba i la tallem a llunes.
3.Pelem les pastanagues. Després de treure la pell amb el pelador, continuem fent la mateixa acció per treure uns encenalls que ens serviran de decoració. La resta de pastanaga la tallem a trossos mitjans.
4.Posem les verdures en una cassola amb oli calent i hi afegim una mica de sal. Les deixem coure a foc mig fins que quedin daurades.
5.Quan es vegin daurades, ratllem el gingebre i hi afegim l’aigua amb gas. Ho deixem coure 15 minuts a foc mig.
6.Hi afegim el pebre al gust i el suc de la taronja.
7.Triturem fins que quedi una crema fina.
8.Preparem els encenalls en una paella amb força d’oli. Els fregim durant uns 8 minuts a baixa temperatura fins que estiguin torrats i cruixents.
9.Servim la crema amb els encenalls per sobre.

El consell de la cuinera

S’ha de tallar la ceba en forma de llunes i no en juliana perquè no es cremi.  D’altra banda, es poden afegir 200 g de moniato si els pacients necessiten una dieta rica en carbohidrats”

RECOMANACIONS DE DIETISTES-NUTRICIONISTES