Ingredients per a 4 persones

1 kg de conill trossejat
1 porro gran
1 ceba
2 naps
2 xirivies
4 grans d’all
Fulles de llorer, farigola i sàlvia
125 ml de vinagre blanc
Oli d’oliva verge extra
Sal
Les carns magres com la del conill són de fàcil digestió

Elaboració

1.Pelem i tallem el porro, els naps, les xirivies i la ceba. Fem un tall als grans d’all, però no traiem la pell.
2.Escalfem oli en una cassola i daurem el conill per totes dues bandes. Afegim una mica de sal.
3.Quan ja tingui color, hi aboquem les verdures i les herbes aromàtiques.
4.Tirem a la cassola mig got de vinagre blanc i quan comenci a bullir lentament afegim mig got més d’aigua. Tapem i deixem que cogui a foc suau durant 40 minuts. Durant la cocció es pot anar afegint aigua per si encara està dura la carn. Sabrem que està a punt quan vegem que el conill i les verdures estan molt tendres i es desfan amb facilitat.
5.Un cop cuit el conill, deixem que es refredi una mica per no cremar-nos i així podrem separar la carn dels ossos. L’aixafem amb una forquilla fins que quedi trinxat i el servim en una cassoleta. Es pot acompanyar d’una amanida i unes torradetes de pa integral.

El consell del cuiner

“Si es fa servir una olla exprés la cocció serà de 20 minuts”

RECOMANACIONS DE DIETISTES-NUTRICIONISTES