Ingredients per a 4 persones

Per al pa de pessic:
250 g de farina
250 g de sucre
3 ous
1 sobre de llevat
40 ml d’oli de girasol
40 ml de llet
Per a la crema catalana:
500 ml de llet
100 g de sucre
3 ous
40 g de midó de blat de moro (maizena)
Pela de llimona
Branca de canyella
Com enriquir elaboracions tradicionals per aconseguir preparats amb alt valor energètic evitant els líquids

Elaboració

1.Per al pa de pessic mesclem els 3 ous amb el sucre fins que hagin augmentat el doble el seu volum.
2.Hi incorporem la farina barrejada amb el llevat. Podem tamisar-ho amb un colador.
3.Hi afegim la llet i l’oli, remenant amb delicadesa.
4.En un motlle, ho posem al forn a 160º durant 30 minuts.
5.Un cop tenim el pa de pessic al forn, preparem la crema. Bullim la llet amb els ingredients aromàtics reservant 150 ml de llet.
6.Quan arrenqui a bullir, la retirem del foc i deixem que reposi 5 minuts.
7.Muntem els rovells d’ou amb el sucre, la llet i el midó de blat de moro.
8.Afegim aquesta barreja a la llet calenta aromatitzada amb pela de llimona i canyella. Ho coem a foc suau fins que comenci a espessir.
9.Ho retirem del foc i ho remenem fins que tingui una textura de crema. Si queden grumolls, passem-la per un colador xinès.
10.Servim el pa de pessic sense la crosta amb abundant crema catalana per sobre.

El consell de la cuinera

“És essencial que el pa de pessic quedi napat amb la crema catalana en calent perquè quedi una textura tova”

RECOMANACIONS DE DIETISTES-NUTRICIONISTES