El consell de la cuinera
“És essencial que el pa de pessic quedi napat amb la crema catalana en calent perquè quedi una textura tova”
Escolta la recepta
Podcast: Download
Per al pa de pessic: | |
250 g de farina | |
250 g de sucre | |
3 ous | |
1 sobre de llevat | |
40 ml d’oli de girasol | |
40 ml de llet | |
Per a la crema catalana: | |
500 ml de llet | |
100 g de sucre | |
3 ous | |
40 g de midó de blat de moro (maizena) | |
Pela de llimona | |
Branca de canyella |
1. | Per al pa de pessic mesclem els 3 ous amb el sucre fins que hagin augmentat el doble el seu volum. |
2. | Hi incorporem la farina barrejada amb el llevat. Podem tamisar-ho amb un colador. |
3. | Hi afegim la llet i l’oli, remenant amb delicadesa. |
4. | En un motlle, ho posem al forn a 160º durant 30 minuts. |
5. | Un cop tenim el pa de pessic al forn, preparem la crema. Bullim la llet amb els ingredients aromàtics reservant 150 ml de llet. |
6. | Quan arrenqui a bullir, la retirem del foc i deixem que reposi 5 minuts. |
7. | Muntem els rovells d’ou amb el sucre, la llet i el midó de blat de moro. |
8. | Afegim aquesta barreja a la llet calenta aromatitzada amb pela de llimona i canyella. Ho coem a foc suau fins que comenci a espessir. |
9. | Ho retirem del foc i ho remenem fins que tingui una textura de crema. Si queden grumolls, passem-la per un colador xinès. |
10. | Servim el pa de pessic sense la crosta amb abundant crema catalana per sobre. |
“És essencial que el pa de pessic quedi napat amb la crema catalana en calent perquè quedi una textura tova”
Podcast: Download