Ingredients per a 4 persones

90 g de fideus d’arròs
100 g de pa ratllat
50 g de sèsam torrat
2 ous
75 g de farina
75 g de mantega
500 ml de llet
Sàlvia fresca
Sal
Pebre blanc
Oli d’oliva verge
Les croquetes cuinades al forn són una alternativa més fàcil de digerir durant les nàusees i els vòmits

Elaboració

1.Hidratem els fideus d’arròs en aigua calenta i els deixem reposar uns 4 minuts.
2.Prepararem una beixamel espessa escalfant la mantega amb la farina. Ho coem durant uns 5 minuts a foc lent perquè la farina no quedi crua. Hi incorporem a poc a poc la llet bullint i ho coem fins que acabi d’agafar consistència. Es condimenta amb sal, sàlvia fresca picada i pebre blanc.
3.Hi incorporem els fideus d’arròs i ho barregem molt bé.
4.Un cop refredada la massa, fem boles amb les mans. Les passem per ou i les arrebossem amb la barreja de pa ratllat i sèsam
5.Les col·loquem en una safata de forn i les pintem amb una mica d’oli.
6.Escalfem el forn a 220º i rostim les croquetes durant uns 4 minuts. Si el forn no està gaire calent, les croquetes no quedaran cruixents i rebentaran.

El consell de la cuinera

“Posem una mica d’oli a les mans per donar forma a les croquetes”

RECOMANACIONS DE DIETISTES-NUTRICIONISTES