Ingredients per a 4 persones

2 carbassons mitjans
1 ceba gran
2 ous
80 ml de llet evaporada
Oli d’oliva verge
Sal
La textura mousse és una elaboració freda que minimitza les irritacions a la boca

Elaboració

1.Tallem la ceba i el carbassó. Els sofregim a la paella amb una mica d’oli d’oliva. Quan la verdura estigui lleugerament daurada, hi incorporem mig got d’aigua per afavorir-ne la cocció. Ho deixem coure amb la tapa posada a foc mitjà fins que l’aigua s’hagi evaporat.
2.Triturem amb una batedora les verdures cuites afegint-hi els dos ous, la llet evaporada i un pessic de sal.
3.Aboquem la massa en un motlle i ho coem durant 40 minuts a 175 graus. Sabrem que la mousse està cuita quan hi punxem un escuradents i surti net.
4.Ho emplatem. És preferible menjar-la freda.

El consell del cuiner

Si volem una textura una mica més consistent, podem coure una patata gran amb les verdures”

RECOMANACIONS DE DIETISTES-NUTRICIONISTES