El consell del cuiner
“Reservem part del tomàquet ratllat i el bimi per coronar i decorar l’últim pis del timbal”
Escolta la recepta
Podcast: Download
2 patates mitjanes | |
2 fulles de bleda | |
2 tomàquets madurs | |
2 carxofes | |
2 alls tendres | |
60 g de bimi o també anomenat brocolet | |
Fulles d’alfàbrega fresca | |
2 cs de llavors de xia | |
1 llimona | |
Oli d’oliva verge extra | |
Sal |
1. | Preparem la salsa que ens servirà per unir les diferents capes del timbal. Ratllem els dos tomàquets i hi afegim dues cullerades de llavors de xia, un raig d’oli d’oliva verge extra, una punteta de sal i unes fulles d’alfàbrega picada. Deixem que els ingredients reposin durant 1 hora perquè les llavors de xia alliberin un gel viscós, el mucílag, que donarà consistència al tomàquet. |
2. | Desfullem la carxofa i en coem els cors durant 15 minuts fins que estiguin molt tendres. Un cop fred, ho tallem a llesques. Per tal que les carxofes no s’oxidin i s’ennegreixin, es freguen els cors de carxofa amb una llimona oberta. |
3. | Coem les bledes i el bimi per separat en aigua lleugerament salada durant 1 minut. Ha de bullir poca estona perquè la verdura quedi al dente. |
4. | En un altre foc bullim les patates amb la pell durant uns 20 minuts. Quan estiguin cuites les deixem refredar i les tallem a llesques fines. |
5. | Trossegem els alls tendres i els saltegem a la paella amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra. |
6. | Muntem el timbal. Agafem un cèrcol d’emplatar i anem fent pisos prims de cadascun dels ingredients amb una capa de tomàquet entre pis i pis fins a omplir el cèrcol. |
“Reservem part del tomàquet ratllat i el bimi per coronar i decorar l’últim pis del timbal”
Podcast: Download