Ingredients per a 4 persones

2 patates mitjanes
2 fulles de bleda
2 tomàquets madurs
2 carxofes
2 alls tendres
60 g de bimi o també anomenat brocolet
Fulles d’alfàbrega fresca
2 cs de llavors de xia
1 llimona
Oli d’oliva verge extra
Sal
Les verdures que conté aquest timbal són riques en fibra

Elaboració

1.Preparem la salsa que ens servirà per unir les diferents capes del timbal. Ratllem els dos tomàquets i hi afegim dues cullerades de llavors de xia, un raig d’oli d’oliva verge extra, una punteta de sal i unes fulles d’alfàbrega picada. Deixem que els ingredients reposin durant 1 hora perquè les llavors de xia alliberin un gel viscós, el mucílag, que donarà consistència al tomàquet.
2.Desfullem la carxofa i en coem els cors durant 15 minuts fins que estiguin molt tendres. Un cop fred, ho tallem a llesques. Per tal que les carxofes no s’oxidin i s’ennegreixin, es freguen els cors de carxofa amb una llimona oberta.
3.Coem les bledes i el bimi per separat en aigua lleugerament salada durant 1 minut. Ha de bullir poca estona perquè la verdura quedi al dente.
4.En un altre foc bullim les patates amb la pell durant uns 20 minuts. Quan estiguin cuites les deixem refredar i les tallem a llesques fines.
5.Trossegem els alls tendres i els saltegem a la paella amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
6.Muntem el timbal. Agafem un cèrcol d’emplatar i anem fent pisos prims de cadascun dels ingredients amb una capa de tomàquet entre pis i pis fins a omplir el cèrcol.

El consell del cuiner

“Reservem part del tomàquet ratllat i el bimi per coronar i decorar l’últim pis del timbal”

RECOMANACIONS DE DIETISTES-NUTRICIONISTES