Ingredients per a 4 persones

4 lloms de bacallà fresc
500 ml d’oli d’oliva verge
2 moniatos
50 ml de beguda d'ametlla
1 gra d’all
2 fulles de llorer
Una recepta que permet adaptar la textura dels aliments sòlids, ja siguin presentats com a fàcil masticació o en forma de puré en cas que empitjori la deglució

Elaboració

1.Introduïm l’oli dins d’una cassola amb l’all i les fulles de llorer. Mantenim la temperatura perquè no superi els 80º durant 10 minuts.
2.Passat aquest temps, hi afegim els lloms i ho deixem coure 10 minuts a foc lent. S’ha d’evitar que l’oli fregeixi per assegurar que el centre del bacallà estigui melós.
3.En paral·lel, coem els moniatos sencers al forn a 220º durant 35 minuts.
4.Deixem refredar els moniatos i els traiem la pell. Els triturem amb la beguda vegetal i amb dues cullerades soperes de l’oli i la gelatina (col·lagen) que ha deixat anar el bacallà en coure.
5.Emplatem amb una base de moniato i a sobre hi posem el bacallà melós sense pell.

El consell de la cuinera

El foc lent assegura que el bacallà tingui una textura molt tova”

RECOMANACIONS DE DIETISTES-NUTRICIONISTES