El consell de la cuinera
“El foc lent assegura que el bacallà tingui una textura molt tova”
Escolta la recepta
Podcast: Download
4 lloms de bacallà fresc | |
500 ml d’oli d’oliva verge | |
2 moniatos | |
50 ml de beguda d'ametlla | |
1 gra d’all | |
2 fulles de llorer |
1. | Introduïm l’oli dins d’una cassola amb l’all i les fulles de llorer. Mantenim la temperatura perquè no superi els 80º durant 10 minuts. |
2. | Passat aquest temps, hi afegim els lloms i ho deixem coure 10 minuts a foc lent. S’ha d’evitar que l’oli fregeixi per assegurar que el centre del bacallà estigui melós. |
3. | En paral·lel, coem els moniatos sencers al forn a 220º durant 35 minuts. |
4. | Deixem refredar els moniatos i els traiem la pell. Els triturem amb la beguda vegetal i amb dues cullerades soperes de l’oli i la gelatina (col·lagen) que ha deixat anar el bacallà en coure. |
5. | Emplatem amb una base de moniato i a sobre hi posem el bacallà melós sense pell. |
“El foc lent assegura que el bacallà tingui una textura molt tova”
Podcast: Download