Ingredients per a 4 persones

2 filets de pit de gall dindi
2 pastanagues
1 got d’arròs glutinós o també anomenat arròs per a sushi
2 fulls d’alga nori
4 cs vinagre blanc
2 cs sucre
Oli d’oliva verge extra
Gingebre adobat, opcional
Una opció exòtica astringent amb l’arròs i la pastanaga

Elaboració

1.Remullem l’arròs en aigua abundant i el freguem molt bé per treure l’excés de midó i perquè quedi lleugerament hidratat. Cal canviar l’aigua unes 3 o 4 vegades, fins que ja no surti tèrbola.
2.Amb l’aigua ja neta, és moment de bullir l’arròs. Com que és un arròs especial de sushi, l’hem de coure amb el doble d’aigua que l’arròs habitual. El bullirem a foc molt baix durant 15 minuts amb la tapa posada, fins que l’aigua s’hagi evaporat completament. Passat aquest temps, el deixem reposar durant 5 minuts més.
3.Mentre l’arròs reposa, preparem una barreja de quatre cullerades soperes de vinagre blanc amb dues de sucre i ho mesclem bé.
4.Quan l’arròs ja ha acabat de reposar, el traiem de l’olla, el passem a un bol i l’anem refredant. A poc a poc anem abocant a l’arròs una cullerada de postres de la barreja de vinagre amb sucre perquè ajudarà a què els grans d’arròs es vagin enganxant. Un cop està del tot refredat, tornem a deixar reposar l’arròs i el cobrim amb un drap.
5.Fem a la planxa els dos filets de gall dindi. Els tallem en forma de bastó.
6.Bullim dues pastanagues sense la pell durant 10 minuts. Les tallem en forma de bastó.
7.Per fer els rotllets d’arròs cal estendre un full d’alga nori sobre una estoreta de bambú. Cobrim l’alga amb una capa fina d’arròs i disposem longitudinalment els bastonets de gall dindi i pastanaga. Tot seguit ho enrotllem amb l’ajuda de l’estoreta de bambú.
8.Tallem el rotllet a trossos d’un centímetre de gruix. Perquè el ganivet llisqui bé i no s’enganxi a l’arròs, mullem la fulla amb una mica de suc de llimona.

El consell del cuiner

“Per tal que no se’ns enganxi l’arròs a les mans, un bon truc és mullar-se-les molt lleugerament amb el vinagre dissolt en una mica aigua”

RECOMANACIONS DE DIETISTES-NUTRICIONISTES