El consell del cuiner
“Per tal que no se’ns enganxi l’arròs a les mans, un bon truc és mullar-se-les molt lleugerament amb el vinagre dissolt en una mica aigua”
Escolta la recepta
Podcast: Download
2 filets de pit de gall dindi | |
2 pastanagues | |
1 got d’arròs glutinós o també anomenat arròs per a sushi | |
2 fulls d’alga nori | |
4 cs vinagre blanc | |
2 cs sucre | |
Oli d’oliva verge extra | |
Gingebre adobat, opcional |
1. | Remullem l’arròs en aigua abundant i el freguem molt bé per treure l’excés de midó i perquè quedi lleugerament hidratat. Cal canviar l’aigua unes 3 o 4 vegades, fins que ja no surti tèrbola. |
2. | Amb l’aigua ja neta, és moment de bullir l’arròs. Com que és un arròs especial de sushi, l’hem de coure amb el doble d’aigua que l’arròs habitual. El bullirem a foc molt baix durant 15 minuts amb la tapa posada, fins que l’aigua s’hagi evaporat completament. Passat aquest temps, el deixem reposar durant 5 minuts més. |
3. | Mentre l’arròs reposa, preparem una barreja de quatre cullerades soperes de vinagre blanc amb dues de sucre i ho mesclem bé. |
4. | Quan l’arròs ja ha acabat de reposar, el traiem de l’olla, el passem a un bol i l’anem refredant. A poc a poc anem abocant a l’arròs una cullerada de postres de la barreja de vinagre amb sucre perquè ajudarà a què els grans d’arròs es vagin enganxant. Un cop està del tot refredat, tornem a deixar reposar l’arròs i el cobrim amb un drap. |
5. | Fem a la planxa els dos filets de gall dindi. Els tallem en forma de bastó. |
6. | Bullim dues pastanagues sense la pell durant 10 minuts. Les tallem en forma de bastó. |
7. | Per fer els rotllets d’arròs cal estendre un full d’alga nori sobre una estoreta de bambú. Cobrim l’alga amb una capa fina d’arròs i disposem longitudinalment els bastonets de gall dindi i pastanaga. Tot seguit ho enrotllem amb l’ajuda de l’estoreta de bambú. |
8. | Tallem el rotllet a trossos d’un centímetre de gruix. Perquè el ganivet llisqui bé i no s’enganxi a l’arròs, mullem la fulla amb una mica de suc de llimona. |
“Per tal que no se’ns enganxi l’arròs a les mans, un bon truc és mullar-se-les molt lleugerament amb el vinagre dissolt en una mica aigua”
Podcast: Download