Les nàusees provoquen una situació de malestar en la part superior de l’estómac, que produeix una sensació desagradable en la gola i que, en moltes ocasions, pot provocar la sortida de l’aliment per la boca.

Les nàusees i els vòmits són habituals efectes secundaris d’alguns tractaments oncològics, però acostumen a ser temporals. Durant el període més intens no t’obliguis a menjar, respira lentament i profundament i espera que el malestar disminueixi.

Intenta mantenir-te ben hidratat, especialment si apareixen els vòmits. Les begudes gasoses t’ajudaran a alleugerir aquestes nàusees. Quan et trobis millor intenta menjar aliments secs i freds tipus bastonets de pa, galetes de gingebre, amanida de pasta o biquinis. Encara que el brou és un plat que acostuma a venir de gust, també és més fàcil vomitar-lo. Així que millor fer petits glops al llarg del dia. Els dies amb major malestar utilitza coccions més lleugeres tipus vapor, bullits o planxa. No és important quant mengis en un moment, si no quant aconsegueixis menjar en tot el dia.